Starthjälp Stockholm

Kom du precis ut till bilen och märker att den inte vill starta? Eller har den stått på parkeringen orörd ett tag för att du inte får igång den? Vi ser till att hjälpa dig att få bilen att starta igen. Med vår starthjälp ser vi till att du kommer på vägen igen. Vår personal har lång erfarenhet och hög kompetens och kan få igång de flesta motorer och batterier så att du kan åka vidare. I de fall vi inte kan få igång bilen så hjälper vi dig att bärga bilen till närmaste verkstad så att du kan få problemet avhjälp. Vi har jour dygnet runt i Stockholm och hjälper dig med starthjälp.

Strular bilbatteriet?

Ett bilbatteri som snabbt laddar ur gör ofta att man drar slutsatsen om att batteriet är dåligt och behöver bytas ut. Det är dock inte alltid batteriet det är fel på, det kan vara på andra komponenter i bilen så byt inte ut det direkt. Se till att ta reda på problemet först. Till bilens startsystem hör förutom batteriet och generatorn en mängd olika komponenter. Om en av dessa komponenter slutar fungera kan det leda till att batteriet inte laddas ordentligt vid körning. Därför rekommenderas det att en servicetekniker kollar på batteriet innan man bestämmer sig för att byta ut det. Detta för att man inte ska lägga ner onödiga pengar på ett nytt batteri om det skulle visa sig att problemet ligger någon annanstans.

Hur ska jag ta hand om bilbatteriet?

Under vintern tar det längre tid att ladda batteriet på bilen. En stor orsak till att batteriet tar mycket längre tid att ladda vintertid är kylan. Om det är minus 18 grader ute tar bilen ca 15 minuter att ladda upp vid bilkörning, om det är kallare tar det ännu längre tid. Om du ofta kör korta sträckor kan det vara en bra idé att stödladda batteriet vintertid så att det inte laddar ur. På det viset sparar du på miljön eftersom du slipper ladda upp med generatorn på tomgång.

Hur vet jag om batteriet är bra eller dåligt?

Om man tar hand om bilbatteriet håller det mellan 6 till 8 år. För att undvika att man blir stående på vägen på grund av ett dåligt batteri kan det vara bra att åka till en verkstad för att näta batteriets hälsa. Detta kan vara bra att göra innan vintern så att man slipper stå med motorstopp i kylan.

Men även om man försöker ha koll så kan det bli fel och man blir stående. Vi finns då där för dig, dygnet runt. Ring 08-717 75 00 så kommer vi och hjälper dig!

Behöver du assistans?
08-717 75 00
Klicka här