TMA Stockholm

En TMA-bil är en bil som signalerar för trafiken att man ska sakta ner och att det är en pågående olycka. TMA står för ”Truck Mountend Attenuator”, och syftet med den är att förhindra personskador på bilisten och de som arbetar.

Omgivande trafik gör att bilbärgning och service på vägar är farliga uppgifter. Många bilister saktar inte ner och struntar i att byta till en säkrare fil. Detta gör det inte bara riskabelt för de som arbetar på vägar, utan även de som fastnat på vägen. En TMA-bil uppmanar bilister att sakta ner samt ger ett skydd om något skulle köra in i den, den fångar upp energin och fungerar som ett påkörningsskydd.

En livförsäkring för alla i omgivningen

Med hjälp av TMA-bilen ökar säkerheten för alla som vistas vid olyckan. Bilisten som har krockat eller fått motorstopp får skydd, omgivande trafikanter skyddas då olyckor minskar och de som arbetar med bärgningen får skydd. En TMA-bil är därför att bra sätt att skydda mot personskador, framförallt på stora vägar med höga hastigheter.

TMA-bilen är ständigt bemannad och centralt placerad i Stockholm för att alltid snabbt nå ut till de stora lederna. Bilen används främst som skydd vid bärgningsuppdrag men även vid kortare vägarbeten, sprängningar mm.
Om du behöver hjälp med TMA-bil kan du ringa oss på 08-717 75 00 så kommer vi och hjälper dig!

Behöver du assistans?
08-717 75 00
Klicka här